Notatka

Zaczynamy!

Zaczynamy!

Podobno wena to bzdura i najważniejsze w pisaniu jest praca nad warsztatem pisarskim. Do tej pory nie miałam zbyt wielu okazji do pisania, no chyba, że do pisania kodu, tym zajmuję się na co dzień. Skąd zatem u programistki chęć prowadzenia bloga o słoikach? Gdybyście podejrzewali mnie o konotacje z robiącym oszałamiającą karierę słoikiem warszawskim, to ostrzegam, nie idźcie tą drogą.

Powód jest dużo bardziej prozaiczny. Zawsze lubiłam owoce i warzywa, miałam nawet przygodę z przydomowym ogródkiem i szklarnią. Niestety lepiej szło mi doglądanie wirtualnej farmy niż podlewanie pomidorów w upał. Mam nadzieję, że ze słoikami pójdzie mi lepiej.

Jak napisać dobrze sprzedającego się posta przyciągającego rzeszę czytelników? Tego jeszcze nie wiem, ale wierzę, że pomimo braku robiących ostatnio karierę hashtagów #superfood #bio i #eko uda mi się Was zainteresować połączeniem związków organicznych i tych mniej organicznych to jest zupie w słoiku i wszelkiego rodzaju przetworów.

Na początku jednak skupię się właśnie na zupie i o tym będzie mój pierwszy post. Zupa to bardzo wdzięczny temat. Zdrowa, sycąca i prosta w przygotowaniu. Morze warzyw, zero sztucznych ulepszaczy, łatwo modyfikowalna dla mięsożerców i wegetarian, odchudzających się i chcących przybrać na wadze. Żyć/Jeść, nie umierać. A jeśli by dodatkowo taką zupę zapakować do słoika i zapasteryzować? Z zupą jest jak z bigosem, na drugi dzień zawsze jest lepsza, a jeszcze lepsza, jeśli można ją tylko odgrzać, a nie gotować od nowa.

To co? Gotujecie ze mną pierwszą zupę DOSŁOIKA?

Komentarze (5)

  • Kin

    Zdecydowanie! Can't wait! :)

    28.01.2016, 23:17:35
  • Rodolfo Carvalho

    Mam nadzieję, że tym blog będzie tak jak bigos a zupa, na każdych nowych dzień będzie coraz lepiej!

    29.01.2016, 15:11:46
  • Modrzecka

    Wiadomo, Ze gotujemy! ;P

    31.01.2016, 18:56:08
  • Alan

    Love this playful writing style! Cannot wait for more of this story ...

    05.02.2016, 17:49:57
  • Dotka

    Trzymam kciuki za Was :)

    09.02.2016, 13:55:53

Zostaw Komentarz